30 Haziran 2017 Cuma

Yalnızlık denemeleri 


Bazen öyle bir an oluyor ki sanırsın böyle uçacağım yani anlamsız bir sevinç, her şeyi yapabilirim en azından her şeyi yapmaya yeltenebilirim gibi anlar. İşte bu anlarda içime bi' yaşama hevesi, birikmiş işleri bitirme, en zor işlere girişme, en önemlisi de yapmak istediğim her şeyi yapma güdüsü geliyor ama yazık ki kısa süreli bu his hep en olmadık zamanlarda, olmadık yerlerde buluyor beni sonra da geçiyor zaten. Neyse efenim, yine de yaşamayı seviyoruz çok şükür, hani başımıza geldiyse elimizden geleni de yapmaya çabalıyoruz diyeyim. 

Bir de bu zamanlar pek içli dışlı olduğum "yalnızlık" kavramından bahsetmek isterim. Malum, iş güç, kalabalık vs derken insanın "kendi kendine" kalabilmesinin zor olduğu günlerdeyiz. Biraz daha kişisele girersem, yalnızlık kendimi bildim bileli sevdiğim ve sanırım yaşım geçtikçe de daha çok sığındığım bir liman oldu benim için. Tabii bu noktada zorunlu yalnızlık durumunun kesinlikle zor olacağını düşündüğümü de not düşmeliyim. Zira şu an sözünü ettiğim keyfi yalnızlık, hani gürültüden vb durumlardan yenik düştüğünde biraz kafanı aslında kendini dinlemek istediğin zamanlar. Dediğim gibi kendi başıma kalmak, tek başıma vakit geçirmek, gezmek, yola çıkmak en basiti alışveriş yapmak bile sevdiğim şeylerdir hep. Kendimle kalıp "canım ya neyin var, ne düşünüyorsun, ne hissediyorsun?" diye kendi kendime sormak bi' bakıma, çünkü buna ihtiyaç duyuyorum sanırım. Tamam şimdi böyle yazınca biraz garip oldu ama var yani böyle bir durum:) 

19 Haziran 2017 Pazartesi

Bazı tavsiye filmler üzerine 


Bu aralar biraz zaman bularak daha doğrusu yapmak zorunda olduğum şeyleri öteleyip başka şeylere yönelme huyum nedeniyle birazcık fazla film izledim ve pişman değilim :) Hatta izlediklerimi genel olarak beğendim, birkaç arkadaşa tavsiye ettim, onlar da beğenince "dur, şunları bi' yazayım" diyerek bastım gaza..

Beğendiğim şeyleri, seveceklerini düşündüğüm kişilerle paylaşmayı seviyorum (ne cümle ama! Umarım meramımı anlatabilmişimdir). Hatta sevdiğim şeyleri bir müddet öyle sahipleniyorum ki sanırsın iş benim işim. Misal bi' filmi sevdim, bir dosta tavsiye ettim, mutlaka bi' dönüş, yorum bekliyorum, beğensin ya da beğenmesin. Saçma bi' durum bu belki ama böyle paylaşım ve geri dönüşleri seviyorum. Neyse lafı daha da uzatmadan son zamanlarda izlediğim ve beğendiğim birkaç film üzerine ahkâm keseyim, buyrunuz ;)


Perfetti Sconosciuti 
İlk filmimiz 2016 İtalyan yapımı Perfetti Sconosciuti ki baktığım kadarıyla "Şahane Yabancılar" gibi bir çevirisi var. Film, tek bir mekanda geçmesine rağmen diyaloglar ve zaten en başta konusuyla kesinlikle sıkmadan akıp gidiyor. Teknolojik bağımlılıklarımız ve buna bağlı değişen yaşamlarımıza dair sağlam eleştirisiyle etkili ayrıca her faninin sırlarla dolu olduğunu da farklı bir açıdan gösteriyor. Oyunculuklar doğal, sanki oradaymışsınız gibi hissettiriyor. Ayrıca bol sohbetli, uzun İtalyan akşam yemeği ortamı ve İtalyanların meşhur el hareketleri-mimikleriyle samimi sahneler mevcut. Final ise sürprizli ve mesajı yerinde.



3 Haziran 2017 Cumartesi

Bir güzel şehir: Şanlıurfa


"Yerelden aldığım tadı hiçbir şeyden almadım" gibi iddialı bir cümleyle başlıyorum bu yazıya çünkü Şanlıurfa gezisinin bende bıraktığı his tam olarak bu... (Sevgili Umut Sarıkaya'ya selam olsun:)

Nisan ayının son haftası, üniversiteden arkadaşlarla iki günlük de olsa yolumuzu Şanlıurfa'ya düşürdük ki bence son zamanlarda verdiğimiz en güzel kararlardan biriydi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki memleketimiz, insanlarımız gerçekten çok güzel ve sanırım bu cümleyi gezi boyunca durmadan söyledim.

Şehre girer girmez manevi anlamda bambaşka bir hisle karşılaştık. Bu noktada zaten neden "Peygamberler Şehri" denildiğini de anlamış olduk. Balıklı Göl'ün karşısındaki Manici Otel'de kaldığımız için ilk durağımız Balıklı Göl ve camiler bölgesi oldu.


Şehrin simgesi, güzelim Balıklı Göl